Zelf een draailampje maken was al niet moeilijk, maar het is zelfs nog makkelijker geworden. De moeilijkste soldeerverbinding hoef je niet meer te doen, het afknippen van pootjes is niet meer nodig en de kans dat je met een knipperend draailampje maakt is zeer klein geworden 🙂

Minder handelingen, makkelijkere soldeer verbindingen en betrouwbaardere resultaten. Dat is de uit nood geboren nieuwe bouwinstructie voor het draailampje.

Hoe kan dat?

Een grote levering van kantelschakelaars bleek net even iets anders te zijn dan de vorige versie (het nadeel van onderdelen uit ver weg bestellen). De nieuwe kantelschakelaars zijn kleiner en hebben een andere buitenkant dan de vorige. En helaas werkte de vorige methode van draailampjes maken niet goed meer. Veel puzzelen en creatief nadenken bleek er een snellere en handigere manier te zijn om met de nieuwe kantelschakelaar een draailampje te maken.

Wat is er anders?

De nieuwe kantelschakelaar hoeft niet meer op de batterijhouder gesoldeerd te worden. Nu kun je een van de pootjes van de kantelschakelaar er aan solderen, wat veel makkelijker en sneller is. En de beschermende folie hoeft ook niet meer verwijderd te worden.

Kan ik de vorige versie ook op de nieuwe manier maken?

Kort gezegd, ja! De nieuwe kantelschakelaar maakt het wel net wat compacter (en iets mooier), maar ook met de oude kantelschakelaar kun je het draailampje op de nieuwe manier maken.

download de nieuwe bouwinstructie voor het draailampje

Vragen? Opmerkingen? Laat het weten!

En ga vooral zelf wat leuks maken. Zoals een draailampje.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>