Sneller informatie lezen en het dan ook onthouden? Dat klinkt zo tegenstrijdig, maar juist door snelheid concentreer je meer en pik je meer op. Bij elke cursus snellezen die ik geef merk ik het weer.

Wil je sneller informatie in je hoofd krijgen via een digitaal apparaat? Daar is (natuurlijk) een App voor!

  • ReadQuick (iOS & Andriod); flitst de woorden snel één voor één, lezen van Instapaper, Pocket en Readability artikelen. Werkt prima in praktijk.
  • Outread (iOS); traditionele aanpak van snellezen, gehele tekst zien en de iPad geeft het tempo aan. Ook Instapaper en Pocket en copy-paste van URL/tekst. Voordeel; je hebt beter overzicht over de tekst en waar je bent in de alinea. In praktijk ben ik er nog niet aan gewend.
  • Reading Trainer (iPad & Andriod); op een leuke manier oefenen met snellezen. In praktijk een leuke training en nuttig ook.

De meest belovende ontwikkeling is Spritz. Het werkt bijna zoals ReadQuick, maar helpt je dan ook nog focussen op de juiste letter in het woord. Dit zorgt er voor dan je je blik stil kunt houden, wat nog weer comfortabeler is. Werkt fantastisch, maar helaas nog geen te downloaden als App (ze doen nog ingewikkeld met deals aan willen gaan met grote partijen, mijn gok is dat dit faalt en een andere App deze feature gaat inbouwen).

//disclaimer : ik geef trainingen snellezen.com via het bedrijf tijdwinst.com

UPDATE : website Spritz was aangepast, tekst op aangepast, toevoeging over Outread

 

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>