De maakplek organiseert eens per maand de Maakplek Makersavond. Dit is het verslag van de juli 2014 editie.

Nerden met koffie

koffie nerden op de Maakplek Makersavond

Dit keer was de vraag of er een paar mensen misschien iets met koffie wouden doen op de Makersavond. En dat hebben we geweten. Een hele tafel vol! Maarten Bronts, Koen de Koning, Jan Branbergen, Nick Steevens en David Bakker namen allemaal koffie gear mee. Lekker experimenteren, proeven, verbeteren, meer proeven… ook daar gaat de maakplek over.

Wij doen geen beloften over koffie op volgende Maakplek Makersavonden 😉

Maakplek inrichten

 

photo 2

Wij zijn ook maar zo dom, weten wij hoe de Maakplek er uit moet komen te zien. Op gang geholpen door een gekopieerde schets op overtrek papier (dank Herman en CopyCopy!) zijn een aantal deelnemers los gegaan met de inrichting van de Maakplek.

En ineens waren er zoveel meer nieuwe inzichten over de Maakplek inrichting! Hadden wij ooit verzonnen dat:
– Een keuken in het midden mooi kan zijn
– Een vergader-achtige ruimte handig kan zijn
– Een lasersnijder nog altijd herrie maakt
– Een keuken niet een menza is, maar een experimenteer plek

Dank!

65km/u op een fiets?

Felix ’O Keefe nam op de Makersavond een heule toffe fiets mee waar hij 65km/u op heeft geklokt. Erg indrukwekkend en een mooi stukje werk.

Live video verbinding met bijna-België

video vanuit bijna belgie

Makers zitten door heel de wereld en helaas is teleportatie nog niet gelukt, dus kan niet iedereen bij de Makersavonden zijn. Zo heeft de hele toffe maker (bekend van Instructables) en bijna in België wonende Jan Wante virtueel mee gedaan aan de Makersavond. Een live video verbinding met bijna-België. Nouja, een Google Hangout dan. Hoe dan ook; tof dat je er ook was Jan!

Wat is de Makersavond?

Eens per maand organiseert de Maakplek de Maakplek Makersavond. Een avond om makers te ontmoeten en te laten zien wat je eventueel zelf maakt.

Wie komen er op een Makersavond?

Makers. Van koken tot electronica, van kleding tot CNC machines. Als je de Maakplek interessant vind, dan is de Makersavond de makkelijkste manier om er eens aan te proeven. Kom gerust langs!

Wanneer is de volgende Makersavond?

De Maakplek Makersavond augustus 2014 is op dinsdag avond 12 augustus 2014.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Het makkelijkste om op de hoogte te blijven is door de Maakplek te volgen op Facebook.

SHARE IT:

Commenting area

  1. Chris Honselaar February 7, 2015 at 6:44 pm · · Reply

    Zie ook Facebook, email. Graag *snel* contact. Ik wil binnen een maand een actieve, 24/7 maker space in Groningen. Ik heb contacten en kan op hoog nivo inzichten en technologie verstrekken. En resources.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>