Zoals ik eerder schreef op dit blog, door nieuwe bouwwerkzaamheden op het Ebbingekwartier terrein gaat het voor festivals zoals de Groningen Maker Faire duurder worden om in het Ebbingekwartier plaats te vinden.

Nu heb ik meer details over de bouwwerkzaamheden.

Wanneer gaat er wat veranderen?

 • In mei 2014 wordt de helft van het grasveld bouwterrein voor huisvesting internationale studenten. Dit moet af voor de KEI week 2014. (rood op de kaart)
 • In mei 2014 wordt het grintkruis (groen op de kaart) ook bouwterrein voor een toegangsweg en later voor huisvesting en een hotel
 • In 2016 gaat het betonnen deel (oranje op de kaart) ook bebouwd worden voor een basisschool
 • In de verre toekomst gaat ook de rest van het grasveld en grote zandbak er aan

Eigenaren Ebbingekwartier terrein

Het blijkt dat niet alleen de Gemeente Groningen eigenaar is van het terrein, ook Nijestee en de BAM bezit delen van het terrein.

Hoe zeker is het allemaal?

Er wordt nu gezegd dat de plannen voor 2014 heel zeker zijn. Maar er is nog geen bouwvergunning.

En voor de festivals?

Zeker is het dus nog niet, maar het lijkt redelijk zeker dat per mei 2014 het grootste deel van het Ebbingekwartier terrein niet meer beschikbaar zal zijn voor festivals. Het overige deel van het terrein (gras en zandbak) zijn niet minder geschikt voor festivals, want deze zijn aanzienlijk kleiner, er mogen geen haringen gebruikt worden i.v.m. de onderliggende parkeergarage en zware vrachtwagens mogen er niet op komen. De festivals zullen helaas een andere plek moeten gaan vinden.

* Deze informatie is op te vragen via Open Lab Ebbinge en mocht gedeeld worden

SHARE IT:

Commenting area

 1. Ik dacht dat het nog de komende 10+ jaar zo zou blijven? Jammer, het begon net een ‘echte’ plek te worden! Is er al zicht op een nieuwe plek voor MMF050?
  ps: grammatica: “Het overige deel van het terrein (gras en zandbak) zijn niet minder geschikt voor festivals, want dat (…)”

  • Helaas, vind het ook heel jammer. Hangt echt een goede vibe daar. Zeker in de zon. Voor Maker Faire hebben we meerdere locatie’s op het oog. We kunnen het nog meer versnipperen over en in de gebouwen op het terrein, de EMG factors of A-kerk + Postkantoor. Helaas wordt het Postkantoor een sportschool.. 🙁

   Grammatica, thanks 🙂 Niet mijn sterkste punt, fijn als het wel goed is.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>