We maken een bommenspel!

^ surprise gebaseerd op Keep Talking and Nobody Explodes gemaakt door mij

TL;DR van computerspel Keep Talking and Nobody Explodes naar sursprise naar fysiek spel wat Herman en ik maken

Zelfs als je niet zo van de spelletjes bent, het mega-fantastische spel ‘Keep Talking and Nobody Explodes’ doet wat met mensen. Kan er niet genoeg goede dingen over zeggen, zo goed is spel. Eén persoon achter de computer, één of meer met een papieren handleiding paraat. De persoon achter de computer krijgt een bom te zien, die binnen 5 minuten opgelost moet worden. En hoe, dat weten alleen de mensen met de handleiding. Eigenlijk gaat het vooral over communicatie en werkprocessen. En het is rete spannend. Ook mensen in pak gaan binnen een minuut helemaal op in het ‘spel’.

Geen beeld van kunnen maken? Kijk een stukje van dit vijf minuten filmpje en ik denk dat het wel duidelijk is.

Okee, Keep Talking and Nobody Explodes is dus vet. Spel natuurlijk gekocht en veel gespeeld. Wow.

Een Sinterklaas surprise vroeg ook om een onschadelijk te maken bomb, althans dat vond ik. Na een tijdje klussen en klooien had ik een onschadelijk te maken bomb. Of eigenlijk was het een unlocking van een kist. Lachen, plezier en mooie surprise.

De spel ervaring wil ik meer mensen aandoen, het liefst zonder computer. Zodat het geen computer spel is, maar een simulatie of oefening. Herman Kopinga was het daar mee eens en zo zijn we samen aan de slag gegaan in de maakplek met het maken van een op Keep Talking and Nobody Explodes geinspireerd spel te maken.

De bedoeling is om van elke dag er aan te werken een blogpost te schrijven. So keep you posted.

In de tussentijd, koop en speel dat spel.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>